Ik ben 36 jaar, getrouwd en mama van 2 dochtertjes. Al van kleins af aan ben ik een grote dierenvriend. Mijn passie voor paarden volgde dan ook al snel. Vanaf 8 jaar mocht ik lessen nemen op de manège. Op mijn 16e kwam mijn grootste droom uit en kreeg ik een eigen paard. In eerste instantie ben ik gestart bij de LRV, en reed ik wedstrijden, maar al gauw merkte ik dat ik niet gelukkig werd van het competitieve paardrijden. Vanaf toen ben ik enkel nog gaan buitenrijden met mijn paard. Crossen door de bossen, nieuwe routes ontdekken, weekendjes weg met de paarden, …. dat was voor mij echt samen genieten met mijn paard.

Ik ben master in de klinische psychologie (optie kinderen en jeugd) en heb na deze studie gekozen voor een bijkomende opleiding EAT (Equine Assited Therapy) bij vzw Josta. In 2011 heb ik de kans gekregen om een therapeutisch paardrijproject op te starten op zorgboerderij Meander in Kapellen. Een erg boeiende en uitdagende job, waarin ik de meerwaarde van deze ervaringsgerichte therapie heb mogen ervaren. Door het werken met cliënten en paarden ben ik me ook meer gaan specialiseren in het bitloos rijden. Ik heb de jaaropleiding ethologie van het paard gevolgd op de 2lazy7ranch.

Na 10 jaar dit project vorm gegeven te hebben, begon het te kriebelen om zelf een praktijk te starten, waar kinderen en jongeren een veilige plek hebben om tot rust te komen tussen de dieren. Na de komst van ons tweede dochtertje zijn we ‘back to the roots’ gegaan en verhuisd naar het mooie Limburg, dit was dan ook het uitgelezen moment om de stap naar een eigen praktijk te zetten. In mijn praktijk wil ik graag naast pony’s ook andere dieren inzetten om kinderen en jongeren te begeleiden in hun groeiproces.

Met Beestig Buiten hoop ik een plek te creëren waar kinderen kind mogen zijn, maar waar er ook ruimte is voor hun bezorgdheden en problemen, waar ze ongeremd kunnen spelen, maar ook de moed en steun kunnen vinden om bepaalde hindernissen op hun pad te overwinnen.

©Karen Verheyden