Falco en Charlie zijn onze therapiepony’s. Charlie is een lieve, rustige merrie, die houdt van aandacht en krabbeltjes. Omdat ze zo rustig en geduldig is, heeft ze al vele kinderhartjes voor zich gewonnen. Ook Falco houdt van aandacht, hij is de leider van onze mini kudde.

Daarnaast wonen er ook 2 konijntjes, Ella en Maya, bij ons in de tuin. Ze zijn geboren in oktober 2020. Doordat ze bij ons in huis zijn grootgebracht, zijn ze heel sociaal en mensgericht. Ze houden van aandacht en knuffelen. Ze worden graag verwend met lekkers en doen daar zelfs graag trucjes voor.

In de toekomst zal ons kleine dierenteam hopelijk nog versterkt worden door enkele snoezelkipjes, geitjes, een kat en een therapiehond.

Al onze dieren worden geselecteerd op hun karakter, het is belangrijk dat ze graag in contact met mensen treden en hier zelf ook van genieten. Daarnaast vinden we het belangrijk dat ze op een diervriendelijke manier gehouden worden, en dat er rekening gehouden wordt met hun natuurlijke gedrag en habitat. De pony’s worden steeds vanuit de visie van het Natural Horsemanship benaderd. Ze worden bitloos gereden en zonder dwang getraind. Wederzijds vertrouwen en respect staan hierbij centraal.