Ik ben 36 jaar, trotse mama van 2 zoontjes en werkzaam als psycho-pedagogisch consulent bij het CLB. Tine en ik zijn jeugdvriendinnen. We studeerden samen af als master in de klinische psychologie, optie kinderen en jongeren, aan de KU Leuven.

Omdat enkel praten niet altijd voldoende is, ging ik in 2015 op zoek naar alternatieve manieren om betekenis te kunnen geven aan begeleidingen in de hulpverlening. In die tijd was de relatie met mijn hond erg belangrijk voor mij; met op nummer één onze gezamenlijke passie: canicross! Hardlopen in de natuur met mijn hond aangelijnd was pure ontspanning voor mij. Ook merkte ik dat mijn hond een onmisbaar element in het functioneren van mijn broertje met diagnose autisme vormde; hun band gaf hem zelfvertrouwen en rust. Ik specialiseerde mij in het begeleidend werken met assistentie van dieren aan het VSPW te Gent.

Professioneel ging ik aan de slag als kinderpsychologe bij Medisch-Centrum Sint-Jozef te Munsterbilzen, was ik enige tijd actief als contextbegeleidster in de Bijzondere Jeugdzorg te Gent en kwam ik na de geboorte van mijn oudste zoon terug naar Limburg voor een opdracht begeleiding Beschut Wonen. In 2018 kreeg ik de kans om een herstelgroep op te richten voor volwassenen met een chronisch psychiatrische problematiek, samen met een ervaringsdeskundige. Men omschreef me als iemand die op zoek gaat naar de krachten in elk persoon; een ‘hoopverlener’ i.p.v. een hulpverlener. De deelnemers ondersteunen om binnen hun mogelijkheden te groeien, hen stillaan terug zin zien krijgen in het leven, merken hoe ze hun zelfvertrouwen herwinnen,… gaf mij enorm veel voldoening.

Ik volgde het postgraduaat ‘oplossingsgericht begeleiden’ en leerde me in gesprekken te richten op de gewenste en zinvolle toekomst van de cliënt en op het exploreren van betekenisvolle krachten, hulpbronnen en aanwezige anderen.

Bij Beestig Buiten krijg ik nu de kans om kinderen en jongeren te ondersteunen in een prachtige natuurlijke omgeving en in de nabijheid van dieren. Ik ga graag op een creatieve manier aan de slag, waarbij ik gebruik maak van spelletjes, knutselen en beweging om kinderen en jongeren te helpen hun gevoelens te uiten, emoties te verwerken en hun eigen weg terug te vinden.